
Wat je moet weten over de EU ontbossingsverordening (EUDR)
De EU-ontbossingsverordening (EUDR), waar op dit moment al de voorbereidingen voor worden getroffen en die vanaf december 2024 volledig in werking treedt, richt zich op het verminderen van de milieu-impact van consumenten. In dit artikel vertellen we u over de mogelijke invloed van deze nieuwe verordening op uw bedrijf.

Maak Kennis Met: Maarten Clarysse
Welkom bij onze exclusieve serie "Ontmoet de mensen", waarin we u meenemen achter de schermen en kennis laten maken met de toegewijde mensen die Customs Support aansturen. Deze gepassioneerde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: uw wereldwijde handel mogelijk maken.
In deze editie zijn we verheugd een van onze claims- en compliance managers uit België, Maarten Clarysse, aan u voor te stellen. Hij werkt met ons team in België om ervoor te zorgen dat onze operators en klanten voldoen aan de douanevoorschriften.

Veranderingen invoerrechten Zwitserland
Vanaf 1 januari 2024 schrapt Zwitserland invoerrechten voor een aanzienlijk aantal industriële producten die het land binnenkomen. Dit initiatief is gericht op het verminderen van kosten voor bedrijven die goederen importeren, het bevorderen van handel en het verlagen van prijzen voor consumenten.

Bereid je nu voor op het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM)
Eerder dit jaar onthulde de EU het Carbon Border Adjustment Mechanism (Koolstofcorrectie), een maatregel voor CO2-neutrale handel. CBAM gaat in oktober van start. In dit artikel lees je hoe je je hiervoor moet voorbereiden.

Het EU-mechanisme voor koolstofcorrectie aan de grens (CBAM) en de douane
De Europese Unie wil in 2050 koolstofneutraal zijn, ook voor goederen die uit derde landen worden ingevoerd. Lees in dit artikel hoe het mechanisme voor koolstofcorrectie aan de grens (in het Engels: Carbon Border Adjustment Mechanism, kortweg: CBAM) zal worden ingevoerd.

Oekraïne toegetreden tot de gemeenschappelijke regeling voor douanevervoer
Om de Oekraïners concrete voordelen te bieden, heeft de EU toegezegd hen te helpen en te steunen bij hun democratische hervormingen. Deze steun heeft betrekking op douanehervormingen en kritieke gebieden als corruptie, energie en handel. Om dit mogelijk te maken hebben Oekraïne en de Europese Unie in 2014 een associatieovereenkomst ondertekend.
